Training Huurrecht: probleemhuurders

19 november | 3 uur | locatie Vianen

Vormen van slecht huurderschap & de manieren om daar tegen op te treden! 

Niet iedere huurder bewoont zijn woning ‘zoals het een goed huurder betaamt’. Het aantal huurders dat zich inlaat met illegale activiteiten zoals prostitutie, woonfraude en overtredingen van de Opiumwet lijkt alleen maar toe te nemen. Ook zijn er huurders die weigeren mee te werken aan onderhoudswerkzaamheden aan hun woning. En wat te denken van huurders die hun woning ernstig vervuilen? Hoe wapen je je als verhuurder tegen dit soort huurders? Welke stappen moeten gezet worden in het voortraject (beleid) en hoe kan er concreet worden opgetreden door een verhuurder? Deze vragen – en veel voorkomende vormen van slecht huurderschap – komen aan de orde in de training over probleemhuurders.


Deze training wordt verzorgd door Christian Schellekens, advocaat in het huurrecht. Al 14 jaar heeft Christian een omvangrijke procespraktijk in het huurrecht woonruimte. Christian werkt voor woningcorporaties door het gehele land en kent als geen andere de ins en outs van het huurrecht.

 

10 op voorraad

Doel

Het doel van de training is:

  • Handvatten aanreiken om (moeilijke) casussen aan te pakken. Denk aan overlast, psychisch gestoorde huurders, hoarders, woonfraude en dergelijke.
  • Er wordt veel aandacht besteed aan de jurisprudentie, de manier waarop rechters zaken behandelen, actuele thema’s komen aan de orde.

Programma

Het programma bestaat uit:

1.) ontwikkelingen in rechtspraak en jurisprudentie
2.) praktijkvoorbeelden
3.) tips and tricks
4.) voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen

Voor wie

Deze training is speciaal ontwikkeld voor medewerkers die werkzaam zijn bij een woningcorporatie en die al enige jaren praktische ervaring hebben in het huurrecht, denk aan Bewonersconsulenten of Wijkbeheerders.

Datum & Kosten

Deze training vindt plaats op:

Datum: 19 november 2024
Tijd: van 9.00 tot 12.00 uur
Locatie: Bakkerstraat 8 in Vianen
Prijs: € 295 p.p. (excl. BTW)
Groepsgrootte: min. 8/max. 10 deelnemers per groep

Incompany

Naast ons reguliere aanbod leveren wij ook maatwerk! Dit betekent dat deze training ook incompany kan worden aangeboden.

Interesse in een incompany training? Vraag een offerte aan!

Contact

Neem contact met ons op via:
ZZZB Academy
info@zzzbacademy.nl