Training Ondermijnen doe je zo (voor woningcorporatie, gemeente en politie)

halve dag | locatie Vianen of incompany | op aanvraag

“Exclusief voor medewerkers van woningcorporaties, gemeente en politie”

Weet hoe criminelen te werk gaan, signaleer en pak ondermijning aan! Medewerkers van gemeenten en woningcorporaties hebben vaak al ‘gehoord’ over ondermijning. Het is een omvangrijk begrip, maar wat houdt het precies in? Hoe gaan criminelen te werk? Hoe weet ik of er in mijn wijk of buurt sprake is van ondermijning? Wat kan ik ertegen doen? Het signaleren van ondermijnende facetten en het verbeteren van de informatiepositie rond ondermijning in de wijk of buurt, begint bij u!

Deze training wordt verzorgd door Steven Wierckx, voormalig Stadsmarinier en politieagent en nu eigenaar van Veelzijdig Veilig.

“Ik heb inmiddels veel ervaring in verschillende gemeenten opgedaan op het gebied van ondermijning in wijken en buurten. Daardoor heb ik gezien en ervaren welke verschillende varianten er zijn om ondermijning aan te pakken. Ik heb er m’n passie van gemaakt om deze ervaringen met zoveel mogelijk praktijkmensen te kunnen delen.  Geen hogere wiskunde, maar een training waarin we met elkaar beelden en ervaringen uitwisselen en waarin we samen met de deelnemers verkennen, welke mogelijkheden we hebben om ondermijning aan te pakken“, aldus docent en ervaringsdeskundige Ondermijning – Steven Wierckx.

Doel

Na het volgen van de training Ondermijnen doe je zo:

 • Weet u wat er wordt verstaan onder ondermijning
 • Herkent u signalen van ondermijning en bent u bewust bekwaam als het gaat om het signaleren van ondermijning
 • Weet u de mogelijkheden die partners hebben om ondermijning aan te pakken
 • Kunt u meedenken in het treffen van strafrechtelijke-, bestuursrechtelijke- of civielrechtelijke interventies
 • Weet u de wegen die openstaan om ondermijnende activiteiten binnen een buurt of wijk aan te pakken en te raadplegen

Programma

Het programma bestaat uit:

 • Kennismaking
 • Verkenning van ondermijning
 • Kruip in de huid van een ondermijnende ondernemer
 • Barrières en interventies

De training kent een interactief programma, waarbij deelnemers ‘aan tafel’ meegenomen worden in de aanpak van ondermijning, ervaringen uitwisselen en handvatten krijgen aangereikt dat leidt tot de broodnodige bewustwording.  Tijdens de training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt de training optimaal afgestemd op de praktijk en kunt u nadien kennis en vaardigheden direct toepassen in de werksituatie.

Voor wie

De training Ondermijnen doe je zo is speciaal ontwikkeld voor:

 • Medewerkers van gemeenten en woningcorporaties die dagelijks op straat te werkzaam zijn (BOA’s, toezichthouders, wijkregisseurs, woonconsulenten en wijkbeheerders)
 • Beleidsmedewerkers werkzaam op het terrein van OOV en het sociaal domein
 • Politie basisteams

Datum & kosten

De training ‘Ondermijnen doe je zo’ bestaat uit een dagdeel (4 uur) en wordt op aanvraag aangeboden. Dit betekent dat de startdatum, het traject en groepsgrootte in overleg kan worden afgestemd.

De training ‘Ondermijnen doe je zo’ wordt op locatie Vianen of incompany aangeboden. 

 

Incompany

Onze trainingen worden ook incompany aangeboden, dit betekent dat wij naast ons reguliere aanbod ook op maat trainingen aanbieden. Wilt u de ’training Ondermijnen doe je zo’ specifiek toegespitst hebben op uw gemeente of woningcorporatie? Vraag een offerte aan en wij informeren u naar onze mogelijkheden.

Indien gewenst verzorgen wij tevens individuele coaching en begeleiding.

Ook na het volgen van de training Ondermijnen doe je zo helpen onze ervaringsdeskundigen u graag verder!

Contact

Heeft u vragen, neem contact met ons op via:

ZZZB Academy
info@zzzbacademy.nl
0317- 702100