De 1ste weken van Amberien Obali, Young Professional bij Veelzijdig Veilig.

Hoi, mijn naam is Amberien Obali en ik ben sinds 1 maart jl. werkzaam als Young Professional bij VeelzijdigVeilig. De eerste weken zijn snel gegaan en daarin heb ik al veel gezien en geleerd omdat ik zo snel mogelijk klaar wil zijn om gemeenten of woningcorporaties te kunnen ondersteunen in de wijkenaanpak. 

De ervaring, die ik de in de afgelopen jaren heb opgedaan, gaat me daar ongetwijfeld ook bij helpen. Zoals bijvoorbeeld tijdens mijn afstudeeronderzoek voor mijn opleiding Integrale Veiligheidskunde, waar ik eer gerelateerd geweld bij Syrische statushouders heb onderzocht. Maar ook mijn 2-jarige werkervaring als gespecialiseerd medewerker ondermijning bij de politie Gouda zorgt ervoor dat ik mijn rugzak op dat gebied al behoorlijk heb gevuld. Ik was daar verantwoordelijk voor de integrale ondermijningsoverleggen, de aanpak van casuïstiek en de integrale controles, die ik in samenwerking met de gemeente voorbereidde, uitvoerde en evalueerde. In die periode was ik ook verantwoordelijk voor de Nazorg van ex-gedetineerden vanuit het Zorg- & Veiligheidshuis en hield ik me bezig met het verbeterplan Persoonsgerichte Aanpak.

Het werkveld is mij dus niet onbekend, maar ik heb tussentijds toch een kleine switch gemaakt naar het basisonderwijs. Vanuit de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn werk bij de politie, wilde ik erachter komen of ik vanuit de functie van leerkracht invloed kon uitoefenen om jonge aanwas uit de criminaliteit te houden. Ik ben vervolgens de PABO opleiding gestart en heb het vak van docent enkele maanden uitgevoerd, maar het bloed kroop toch waar het niet gaan kan, waardoor ik nu bij VeelzijdigVeilig verder aan de slag kan met veiligheid en leefbaarheid.

Zoals het hoort bij ons bedrijf, waren mijn eerste andere werkzaamheden ook behoorlijk ‘veelzijdig’.
Ik was vorige week aanwezig bij de training Ondermijning, die we vanuit onze opleidingsacademie aan een woningcorporatie gaven, ik voerde een buurtonderzoek naar woonfraude uit in Uden en ik was aanwezig bij presentaties over drugs en jeugdproblematiek. 

Ik heb me dus niet hoeven vervelen,
die eerste weken 😊


Amberien Obali
Young Professional bij Veelzijdig Veilig