Maak kennis met Max de Bruin, Young Professional bij Veelzijdig Veilig.

Mijn naam is Max de Bruin. Sinds 1 september ben ik in dienst als Young Professional bij Veelzijdig Veilig. Dit YP-traject duurt twee jaar, waarin ik veel kennis en vaardigheden op kan doen en eigen kan maken. In mijn eerste maanden heb al heel veel leuke en interessante werkzaamheden uit mogen voeren en trainingen bij mogen wonen. Zo merk ik bijvoorbeeld dat de training ‘Wordt mijn wijk ondermijnd?’ ontzettend waardevol is voor woningcorporaties. Deze training, specifiek bestemd voor wijkwerkers, laat je in een dagdeel anders denken, doen en handelen. Nieuwe perspectieven die direct kunnen worden toegepast in de praktijk & dus in de wijk! Ik hoop dan ook snel zelf zo’n training te kunnen geven aan een groep enthousiaste wijkwerkers.

Bij Veelzijdig Veilig ben ik bij een ontzettend leuke groep mensen terecht gekomen met enorm veel vakinhoudelijke kennis.

Ik ben op dit moment samen met mijn collega Sietske bezig bij woningstichting Woningbelang in Valkenswaard, een kleine gemeente in Brabant met zo’n 4000 huurwoningen. Als ondersteuning van het wijkteam ga ik veel de straat op en heb ik veel contact met huurders. Op deze manier steek ik enorm veel op over hoe een woningbouwcorporatie in elkaar steekt, maar misschien wel belangrijker, het ervaren van de praktijk. Een groot deel van de huurders hebben een volle rugzak of complexe problematiek. Deze huurders delen vaak een wooncomplex, wat regelmatig voor sociale problemen en overlast zorgt. Ontzettend leuk en leerzaam om met deze huurders in gesprek te gaan en zo’n wooncomplex in beeld te krijgen, want wat woont daar nu eigenlijk precies allemaal bij elkaar? Het toepassen van een buurtanalyse is enorm waardevol voor een woningbouwcorporatie, want zo is in een oogopslag te zien met wat voor een huurder ze te maken hebben. De gesprekken die ik bijwoon en voer met huurders hebben me nu al een andere kijk op bepaalde zaken gegeven, zo merk ik dat ik mezelf ontwikkel in bepaalde vaardigheden en dat dit in een hoog tempo gaat. Ik ben dan ook van mening dat de beste leerschool is wanneer je met je voeten in de klei staat en de problemen op straat 1 op 1 aanhoort en soms ervaart.

 

Max de Bruin en Steven Wiercxk

De veelzijdigheid van deze job en de verschillende organisaties en instanties waar ik mee te maken heb, maken dit werk voor mij heel aantrekkelijk. In korte tijd groeit mijn netwerk ontzettend hard, leer ik organisaties van binnen en buiten kennen en hoe de samenwerking tussen deze organisaties verloopt.